Pojedinci za takvu proslavu nekada unajmljuju i planere, a broj zvanica ume da bude ispisan i trocifrenim brojevima. Veći deo nas krštenje deteta će ipak proslaviti nešto skromnije, ali i u tom slučaju najčešće će vam trebati restoran sa dobrom ponudom i pristojnim cenama. O tome ćemo govoriti nešto kasnije.

KADA SE TREBA KRSTITI?

Ovo je pitanje na koje mnogi roditelji ne mogu da daju tačan odgovor. Zapravo, tačnog odgovora i nema, ali postoji praksa koje se mnogi pridžavaju, a to je da se dete krsti dok je beba i dok ne proslavi prvi rođendan. Ipak, ne postoje prepreke da se to uradi i kasnije, ali dok je dete još malo.

S druge strane, ne treba biti u zabludi da se danas krštavaju samo deca. Mnogi rođeni u vreme raspada SFRJ ili oni koji su rođeni u vreme njenog postojanja zbog drugačijih okolnosti nisu kršteni, pa danas često na tim obredima vidimo ljude u trećoj ili četvrtoj deceniji života.

To nas dovodi do važne stvari vezane za krštenje, zbog koje se mnogi stariji krštavaju znatno kasnije, a to je da osoba koja nije krštena ne može biti kum ili kuma drugoj osobi pri crkvenom venčanju koje je poslednjih godina takođe sve popularnije.

Zanimljivo, roditelji koji krštavaju dete ne moraju biti i sami kršteni, a ukoliko se dete krštava u pravoslavnoj crkvi, što je kod nas najčešće slučaj, roditelji uopšte ne moraju biti pravoslavci. To praktično znači da bilo ko može da se krsti u pravoslavnoj crkvi, ali i da roditelji dece iz mešovitih brakova ne moraju da menjaju veru kako bi mogli da krste dete.

KAKO I GDE PROSLAVITI KRŠTENJE?

Posle crkvenog obreda obično sledi svečani ručak, a neretko taj ručak se pretvara u pravo veselje koje traje duboko u noć.

Upravo zbog toga sve je češća pojava da se umesto restorana za ručak traže restorani koji nude neograničeno piće i hranu po osobi za čitavo veče. To može da bude jeftinija varijanta, ali ukoliko se odlučite za ovakvu zabavu biće vam potrebna i muzika koja će zabvljati goste.

Kada se već zakorači u veliku zabavu, nije retkost da roditelji dece požele da sale u kojima će se proslavljati krštenje budu posebno dekorisane, pa i da imaju posebnu rasvetu.

Ne smete zaboraviti ni na uspomene koje će gosti poneti sa same zabave, a to obično znači angažovanje profesionalnog fotografa koji će pratiti veselje, dok neki mogu poželeti da te scene ovekoveče i na videu, za šta će biti potreban snimatelj.

Čitava organizacija ovako velikog veselja može biti suviše težak zadatak za ljude koji se ne bave tim poslom. Zbog toga smo tu mi.

Kafana  ‘’Staro Burence ‘’ organizuje za vas proslavu krštenja po promotivnim cenama .

Od 8 € po osobi sa neograničenim pićem , osobljem , našom ili vašom muzikom .

Kapacitet mesta do 60 osoba u našem drugom lokalu do 150 osoba.

Samo nas pozovite i sve ostalo je na nama… !